Tipu-Piiparinen

Toiveissa oli saada tulevalle kevät- ja kesäkaudelle muutama muniva kana lisää, joten kun talossa on kukko sekä kanoja, niin miksi mennä merta edemmäs kalaan...

Ensin synkimpään talviaikaan kanojen aloittama puuha näytti huonolta: yksi kana hautoi viikon ja unohti pesänsä. Toinen hautoi kolme viikkoa, mutta kaikki tiput olivat kuolleet. Yksi hautoi pesässä pelkkää heinäkasaa.

Sanovat, että varmin konsti saada omat kanat hautomaan kunnolla, on laittaa hautomakoneeseen muutama muna tuloilleen. Arvelin kokeilla tätä murphyn suosittelemaa konstia.

Toimi myös meillä. Erinäisten välivaiheiden jälkeen kanalassa juoksee jo kaksi äitikanojen hautomaa kukkopoikaa, mutta tämä Pikkutipu-Piiparinen on ihan ensimmäinen meillä itse koneella haudotuista kuoriutunut. Ja kyllä sitä kuoriutumista seurattiinkin :)

Tipun isä on Plymounth Rock -kukko nimeltänsä Pihvi (jonka nimi ei ollutkaan hyvän luonteen vuoksi enne), mutta äidistä ei ole niin suurta varmuutta. Pihvin muistin mukaan toinen vanhemmista on joko tyylipuhdas lady Plymounth Rock "Potpo" tai kuulantyöntäjämäisen jämäkkä sekarotu-"Lissu" tai korea karvajalkainen"Kana-nimeltä-Lassi". Jää nähtäväksi keneltä Piiparinen alkaa näyttää.

Kyllä elämän alku on ihmeellistä, pikkutipunkin <3

Juuri kuoriutunut tipu.

Piiparinen 1 päivän ikäisenä.

Piiparinen 2 päivän ikäisenä sekä pari nuorempaa puolisisarusta.

Kyllä se nopsaan kasvaa, ikää 4 pv.