Ajatuksia elämästä ja eläimistä

Koko homma uusiksi?

Torstai 30.6.2016 - Laura Jormanainen

Pistin nettisivut uusiksin ja jätin vain muutaman epäpoliittisen kanakirjoituksen ja mielestäni onnistuneen itsenäisyyspäivän puheen jäljelle. Tuntui jotenkin hyvältä.

Entiset sivut olivat siltä jäljiltä, kun niitä joskus kuntavaalien alla väsäsin ja kaiken kiireen ja väännön keskellä yritin tänne vähän välillä jotain kirjoittaa. Töissä käyvällä pikkupoliitikolla ei kuitenkaan ole vuorokaudessa sen enempää tunteja kuin muillakaan, joten jostain on täytynyt tinkiä. Se joku on esimerkiksi blogin kirjoittaminen. Tai kaappien siivoaminen tai kaverien luona kylättely tai harrastuskerhoihin osallistuminen tai kävelylenkillä käyminen.

Ottamatta tässä sen enempää kantaa politiikkaan muuten, on kyllä tällä muutaman vuoden kokemuksella todettava, että siihen kun heittäytyy mukaan niin muun elämänsä saa heittää ihan jonnekin muualle. Neljä-viisi iltaa viikossa minulla on mennyt jossain johtokunnassa, työvaliokunnassa, hallituksessa, valtuustossa tai niihin läheisesti liittyvässä ryhmäkokouksessa tai valmistelupalaverissa. Siihen päälle … tai siis alle… pitää tietysti esityslistat ottaa haltuun, vastailla kuntalaisten sähköposteihin, kysellä virkamiehiltä asioita joita ei tiedä ja koittaa löytää ymmärrys niihin joita ei älyä.

Kokoukset ovat yleensä kaupungissa iltakuudesta alkaen ja kahdeksan tunnin työpäivä päättyy yleensä neljältä. Siinä välissä jos yritän kotona pistäytyä, ennätän olla siellä reilun puoli tuntia. Joten usein tulee jäätyä kaupungille. Päivälle kertyy siis helposti aamuseitsemän lähdöstä lukien mittaa reilusti yli kellonympärys. Ja vielä ihmetellään, kun millään ei illalla kahdeksan jälkeen enää jaksaisi kuunnella miten joku omaa ääntään rakastava sielu valtuuston kokouksessa jaarittelee jonninjoutavia mitkä on jo moneen kertaan sanottu.

Olen tässä ensin vähän salaa alkanut haaveilla sellaisesta vapaa-ajasta, jota ei olisi kukaan kellottanut valmiiksi. Tekisin mitä sattuu ja kenen kanssa huvittaa. Enkä ottaisi vastuuta mistään yleisistä asioista, vaan keskittyisin ihan omiini. Kävisin kavereilla kylässä ja ennättäisin siivota, niin että voisin kutsua heitä meillekin :) Ja saattaisinpa lähteä käsityökerhoon virkkaamaan mattoja. Alkaisin ehkä uudelleen käydä kävelylenkeillä ja uimassa.

Pitäisiköhän ihan oikeasti pistää koko homma ihan uusiksi.

Kommentoi kirjoitusta.