Kanareseptit
Mureaa äkäistä kanaa

Joskus joku kanoista ei vaan passaa parveen, kiusaa muita eikä kunnioita yleistä järjestystä. Siinä kohti olemme yleensä tarjonneet sille paikan ruokapöydästä :)

Tällä ohjeella esimerkiksi:

1 kana
10 valkosipulin kynttä
soijaa
palanen inkivääriä
suolaa
pippuria

Paloittele kana, kuori ja pilko valkosipulinkynnet, leikkaa kuoritusta inkivääristä ohuita siivuja. Kanan palat kannelliseen kippoon, valkosipulit, inkiväärit ja mausteet sekaan. Päälle soijaa silleen riittävästi, että sitä on marinadiksi asti. Itse en upottanut kanoja ihan kokonaan soijalla vaan marinoinnin aikana kääntelin kippoa, että soossi maustaa palat kokonaan.Anna marinoitua päivä – pari. Meillä taisi unohtua viileäänuseammaksikin päiväksi.

Nostele marinadista kanankappaleet kannelliseen pataan… eikä haittaa, jos jokunen valkosipulikin menee mukana. Oheen vettä ja pata uuniin.

Mieto lämpö, pitkä kypsennys. Itse jätin viilenevään leivinuuniin yöksi. Lähtölämpö oli vissiin parinsadan luokkaa, aamulla vajaa viisikymmentä.

Hyvää tulee!… jalostettiin vielä ylikypsää kanaa vähän ja tehtiinpaloille kermainen kastike… ja syötiin perunamuussin, keitettyjen porkkanoiden ja puolukka-kurpitsahillon kera.