Kotikanalassa kuopsuttaa muutama kana ja Kukko piällysmiehenä. Tällä hetkellä kanalasta löytyy Orpingtoneja, Alhon sekä Hämäläisen maatiaisrodun kanoja, Plymounth Rockeja sekä sekalaisia kotkottajia. Kanoista lisää sivulla Meidän kanat. Kanojen lisäksi meiltä löytyy viiriäisiä ja muutama ankka.

Kaikkia siivellisiä ruokitaan kananrehulla ja paikallisella viljalla ja lisäksi kanat saavat mellastaa kananelämää pihamaalla ja tonkia sieltä matosia sekä etsiä mieleistään syömistä. Talvella kanoille keitellään pottuja ja muita juureksia ja tuttavakauppias lahjoittaa hevi-jätteitään, jotka ovat kyllä meidän kanalan aarteita. Viiriäiset ja ankat saavat oman osansa herkuista myös. Luomua meillä ei ole, mutta lajinsa mukaan elänyttä ja monipuolisesti syönyttä kyllä.

Vaikka meillä siipikarjaa lemmikkinä pidetäänkin, joskus joku joutuu pataankin. Toistaiseksi viiriäisiä tai kanoja / kukkopoikia ei ole riittänyt myyntiin saakka.

Omien munakokkailujen hyväksi koettuja reseptejä löytyy Omat kana- ja munareseptit sivulta.

Tarinoita tämän kananpitäjän elämästä löytyy tuolta blogista sekalaisessa järjestyksessä ihan muiden juttujen seasta...

Kananmunia myyn sen mitä kana-rouvat tahtiinsa putkauttelevat

munakori_500x500.jpg

Talvella kuoriutuneista tipuista jo osa on alkanut munia, joten entisten kanojen kanssa munia putkahtelee pesiin säännöllisesti.

  • 10 kpl kenno á 3,5 euroa, 3 kennoa kympillä
  • salmonellatestit 7/2017 ok

Tarjolla myös Viiriäisten munia

Viiriäisten uusi sukupolvi munii ahkerasti, joten jos haluat kotikasvatettua pikkuherkkua, niin nyt pääset kokeilemaan.

  • 12 kpl kenno á 5 euroa, kaksi kennoa 9€
  • salmonellatestit 7/2017 ok
Viiriäisenmunia voi käyttää kuten kananmuniakin; noin neljä pikkumunaa vastaa yhtä kananmunaa. Sopii ruuanlaittoon, leivontaan yms. Parhaita ne ovat tietysti ruuan keitettyinä pikkukoristeina salaatissa, pinaattivellissä, leivällä...
  • Keittäminen: lisää munat kiehuvaan veteen, keitä 3,5min eikä yhtään enempää. Nämä menevät helposti kumimaisiksi, jos keittää liikaa.
  • Kuoriminen käy helpoiten, kun pyöräytät kämmenen alla keitetyn munan kuoren pöytää vasten rikki: kuori irtoaa yhtenä suikaleena munasta.
  • Paistaminen: jätä juuri ja juuri kypsäksi, ihan parhaita silleen :)

Tilaukset

p. 050 512 3502.
Munat voi hakea meiltä Heinävaarasta tai voin arkena tuoda Joensuuhun. Kuulun myös Joensuun Lähiruokarenkaaseen ja munia saa myös Wanhan Kulman puodista Joensuussa.

viiriaisenmunat_640x475.jpg