Kotikanalassa kuopsuttaa muutama kana ja Kukko piällysmiehenä. Tällä hetkellä kanalasta löytyy Orpingtoneja, Alhon maatiaisrodun kanoja, Plymounth Rockeja, Maranseja sekä sekalaisia kotkottajia. Kanoista lisää sivulla Meidän kanat. Kanojen lisäksi meiltä löytyy ankkoja.

Kaikkia siivellisiä ruokitaan kananrehulla ja paikallisella viljalla ja lisäksi kanat ja ankat saavat mellastaa siivekkäänelämää pihamaalla ja tonkia sieltä matosia sekä etsiä mieleistään syömistä. Talvella kanoille keitellään pottuja ja muita juureksia ja tuttavakauppias lahjoittaa hevi-jätteitään, jotka ovat kyllä meidän kanalan aarteita. Luomua meillä ei ole, mutta lajinsa mukaan elänyttä ja monipuolisesti syönyttä kyllä.

Vaikka meillä siipikarjaa lemmikkinä pidetäänkin, joskus joku joutuu pataankin. Toistaiseksi ankkoja tai kanoja / kukkopoikia ei ole riittänyt myyntiin saakka.

Omien munakokkailujen hyväksi koettuja reseptejä löytyy Omat kana- ja munareseptit sivulta.

Tarinoita tämän kananpitäjän elämästä löytyy tuolta blogista sekalaisessa järjestyksessä ihan muiden juttujen seasta...

Kananmunia myyn sen mitä kana-rouvat tahtiinsa putkauttelevat

munakori_500x500.jpg

Kananmunia myytävänä

  • 10 kpl kenno á 3,5 euroa, 3 kennoa 10 euroa

Viiriäisten munia ei meillä tällä hetkellä ole tarjota.

viiriaisenmunat_640x475.jpg

Ankatkin munivat - ankanmunia myös myynnissä!

Ankanmunia myytävänä

  • 10 kpl kenno á 5 euroa

Ankanmunaa voi käyttää kananmunan tapaan, kunhan muistaa mitoittaa määrän kohdilleen: munat ovat isompia. Erikoisen hyvin ankanmuna sopii kuitenkin leivontaan, sillä siitä tulee kuohkeammat leivonnaiset. Ja siitä tehty uunimunakas on kyllä todellista herkkua. Kannattaa kokeilla :)


Tilaukset

p. 050 512 3502.
Munat voi hakea meiltä Heinävaarasta tai voin arkena tuoda Joensuuhun. Kuulun myös Joensuun Lähiruokarenkaaseen