Kotikanalassa kuopsuttaa muutama kana ja Kukko piällysmiehenä. Tällä hetkellä kanalasta löytyy Orpingtoneja, Alhon sekä Hämäläisen maatiaisrodun kanoja, Plymounth Rockeja sekä sekalaisia kotkottajia. Kanoista lisää sivulla Meidän kanat. Kanojen lisäksi meiltä löytyy viiriäisiä ja muutama ankka.

Kaikkia siivellisiä ruokitaan kananrehulla ja paikallisella viljalla ja lisäksi kanat saavat mellastaa kananelämää pihamaalla ja tonkia sieltä matosia sekä etsiä mieleistään syömistä. Talvella kanoille keitellään pottuja ja muita juureksia ja tuttavakauppias lahjoittaa hevi-jätteitään, jotka ovat kyllä meidän kanalan aarteita. Viiriäiset ja ankat saavat oman osansa herkuista myös. Luomua meillä ei ole, mutta lajinsa mukaan elänyttä ja monipuolisesti syönyttä kyllä.

Vaikka meillä siipikarjaa lemmikkinä pidetäänkin, joskus joku joutuu pataankin. Toistaiseksi viiriäisiä tai kanoja / kukkopoikia ei ole riittänyt myyntiin saakka.

Omien munakokkailujen hyväksi koettuja reseptejä löytyy Omat kana- ja munareseptit sivulta.

Tarinoita tämän kananpitäjän elämästä löytyy tuolta blogista sekalaisessa järjestyksessä ihan muiden juttujen seasta...

Kananmunia myyn sen mitä kana-rouvat tahtiinsa putkauttelevat

munakori_500x500.jpg

Talvella 2016 kuoriutuneet tiput ovat jo alkaneet munia, joten entisten kanojen kanssa munia putkahtelee pesiin säännöllisesti.

Kananmunia myytävänä

  • 10 kpl kenno á 3 euroa

Tarjolla myös Viiriäisten munia :)

Viiriäisten uusi sukupolvi munii ahkerasti, joten jos haluat kotikasvatettua pikkuherkkua, niin nyt pääset kokeilemaan.

Viiriäisten munia myytävänä

  • 12 kpl kenno á 5 euroa
Viiriäisenmunia voi käyttää kuten kananmuniakin; noin neljä pikkumunaa vastaa yhtä kananmunaa. Sopii ruuanlaittoon, leivontaan yms. Parhaita ne ovat tietysti keitettyinä pikkukoristeina salaatissa, voileipäkakun päällä, pinaattivellissä, leivällä...
  • Keittäminen: lisää munat kiehuvaan veteen, keitä 3,5min eikä yhtään enempää. Nämä menevät helposti kumimaisiksi, jos keittää liikaa.
  • Kuoriminen käy helpoiten, kun pyöräytät kämmenen alla keitetyn munan kuoren pöytää vasten rikki; kuori irtoaa yhtenä suikaleena munasta.
  • Paistaminen: jätä juuri ja juuri kypsäksi, ihan parhaita silleen :)
viiriaisenmunat_640x475.jpg

Ankatkin munivat - ankanmunia myös myynnissä!

Keväällä kuoriutuneet ankkarouvat aloittivat muninnan, joten meiltä saa myös ankanmunia.

Ankanmunia myytävänä

  • 10 kpl kenno á 5 euroa

Ankanmunaakin voi käyttää kananmunan tapaan, kunhan muistaa mitoittaa määrän kohdilleen: munat ovat isompia. Erikoisen hyvin ankanmuna sopii leivontaan, sillä siitä tulee kuohkeammat leivonnaiset. Kannattaa kokeilla :)


Tilaukset

p. 050 512 3502.
Munat voi hakea meiltä Heinävaarasta tai voin arkena tuoda Joensuuhun. Kuulun myös Joensuun Lähiruokarenkaaseen ja viiriäisenmunia saa välillä myös Wanhan Kulman puodista Joensuussa.