Kotikanalassa kuopsuttaa muutama kana ja Kukko piällysmiehenä. Tällä hetkellä kanalasta löytyy Orpingtoneja, Alhon sekä Hämäläisen maatiaisrodun kanoja, Plymounth Rockeja sekä sekalaisia kotkottajia. Kanoista lisää sivulla Meidän kanat. Kanojen lisäksi meiltä löytyy viiriäisiä ja ankkoja.

Kaikkia siivellisiä ruokitaan kananrehulla ja paikallisella viljalla ja lisäksi kanat ja ankat saavat mellastaa siivekkäänelämää pihamaalla ja tonkia sieltä matosia sekä etsiä mieleistään syömistä. Talvella kanoille keitellään pottuja ja muita juureksia ja tuttavakauppias lahjoittaa hevi-jätteitään, jotka ovat kyllä meidän kanalan aarteita. Viiriäiset saavat oman osansa herkuista myös. Luomua meillä ei ole, mutta lajinsa mukaan elänyttä ja monipuolisesti syönyttä kyllä.

Vaikka meillä siipikarjaa lemmikkinä pidetäänkin, joskus joku joutuu pataankin. Toistaiseksi viiriäisiä, ankkoja tai kanoja / kukkopoikia ei ole riittänyt myyntiin saakka.

Omien munakokkailujen hyväksi koettuja reseptejä löytyy Omat kana- ja munareseptit sivulta.

Tarinoita tämän kananpitäjän elämästä löytyy tuolta blogista sekalaisessa järjestyksessä ihan muiden juttujen seasta...

Kananmunia myyn sen mitä kana-rouvat tahtiinsa putkauttelevat

munakori_500x500.jpg

Nyt loppukesästä ja syksyllä osa porukasta on munintatauolla ansaitusti, mutta jokunen muna silloin tällöin riittää myyntiinkin. Talvemmalla varmaan taas on täystuotanto päällä

Kananmunia myytävänä

  • 10 kpl kenno á 3,5 euroa

Viiriäisten munia ei meillä tällä hetkellä ole tarjota. Katsotaan mitä tuleva kesä tuo tullessaan ;)

viiriaisenmunat_640x475.jpg

Ankatkin munivat - ankanmunia myös myynnissä!

Ankat lakkasivat munimasta alkusyksystä, odotellaan munahanojen avautumista taas talvella.

Ankanmunia myytävänä

  • 10 kpl kenno á 5 euroa

Ankanmunaakin voi käyttää kananmunan tapaan, kunhan muistaa mitoittaa määrän kohdilleen: munat ovat isompia. Erikoisen hyvin ankanmuna sopii leivontaan, sillä siitä tulee kuohkeammat leivonnaiset. Kannattaa kokeilla :)


Tilaukset

p. 050 512 3502.
Munat voi hakea meiltä Heinävaarasta tai voin arkena tuoda Joensuuhun. Kuulun myös Joensuun Lähiruokarenkaaseen ja viiriäisenmunia saa välillä myös Wanhan Kulman puodista Joensuussa.